Reise til Danmark

dansk-hjerteDanmark har i alle år vært et yndet reisemål for oss nordmenn, et land som vi har hatt nær tilknytning i århundrer. Det er enkelt og behagelig å reise til våre naboer i sør, og danskene er et jovialt og gjestfritt folkeslag som tar i mot oss med åpne armer. Det finnes alltid en god anledning til å reise til Danmark, både for en kortere storbyweekend eller for en lengre familieferie hvor både små og store kan få sine ferieønsker tilfredsstilt.

Danmark har mye å by på for oss nordmenn. Landet har kritthvite sandstrender, behagelige temperaturer og en avslappet atmosfære som passer som hånd i hanske til nordmenn i feriemodus. Danmark er et lite land, og det er korte avstander mellom alt du ønsker av attraksjoner, severdigheter og aktiviteter for både små og store.

Danskebåten Oslo-København

Oslo-København


 • Opplev fantastiske København
 • Cruise til København hele året
 • Nye og moderne skip
Tilbud!

Pris fra 216,- per person


Bestill her!
Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


 • Den raskeste veien med til Danmark.
 • Cruise til LEGOLAND
 • Spar 20% når du bestiller overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!

Å komme seg dit

Det er mange måter man kan reise til Danmark på, hvor de mest populære metodene er via fly eller båt. Fly går kjappest og passer best når man har begrenset tid tilgjengelig, for eksempel hvis man ønsker en storbyweekend i København. Båt og ferje tar lengre tid, men her har du samtidig mulighet til å ta med deg både bil og kjæledyr, som er veldig greit når man skal tilbringe en lengre ferie i Danmark.

Fly

Både SAS og Norwegian tilbyr daglige avganger til Danmark fra flere flyplasser i Norge. Norwegian tilbyr ruter til Billund, Karup, Ålborg og København, mens SAS også flyr til Bornholm i tillegg til de samme destinasjonene som Norwegian.

Ferje/båt

Både DFDS og Fjordline tilbyr daglige avganger til og fra Danmark, med forskjellige ruter og destinasjoner.

DFDS seiler mellom Oslo til København hver dag, i begge retninger. Seilasen varer ca 16.5 timer og skipet ligger til kai i København i 7 timer før den returnerer. DFDS tilbyr en rekke pakkereiser, og du velger selv om du vil reise med eller uten bil, motorsykkel, sykkel, eller campingvogn.

Fjordline tilbyr også daglige avganger, med Hirtshals som destinasjon. Deres båter seiler fra 4 forskjellige havner i Norge; Bergen, Stavanger, Kristiansand og Langesund. Også Fjordline tilbyr en rekke pakke- og temareiser, med stor fleksibilitet i reisetilbud for både familier, single og pensjonister. Reiser man fra Kristiansand, tilbyr Fjordline en ekspressbåt med 3 daglige avganger, som bare bruker 2 timer og 15 minutter til Hirtshals.

Sommerferie i Danmark

Det er svært populært å reise til Danmark om sommeren, både på grunn av avstand og den behagelige temperaturen som vårt naboland i sør byr på. Danmark er et lite land, med utmerket infrastruktur, også når det gjelder innenriks reise med tog, buss og bil. Det er enkelt å oppleve landet fra nord til sør, på relativt kort tid. De mange attraksjonene gjør Danmark til et spennende sted å feriere. Det være seg om man foretrekker familieparker, storbyer, kultur, historier – eller noe helt annet.

Danmark er famileferienes land, med en rekke familieparker som nærmest er obligatoriske å besøke for norske barn. Legoland, som bare ligger 2,5 time fra København, er kanskje den meste kjente og største, men Tivoliet midt i København og Løveparken ved Givskud Zoo er også populære attraksjoner som blir hyppig besøkt av nordmenn.

For de mer urbane har Danmark også mye å by på. København er utvilsomt den største favoritten, og storbyen byr på alt fra badestrender og havnebad, til shopping, kanalbåter og zoologisk hage. Sett med en turists øyne, er København den nær perfekte storbyen. Her finner vi alt vi forventer av uteliv, shopping og kultur, samtidig som den utstråler en varme og sjarm som man normalt forbinder med en småby. Den har et pulserende folkeliv til alle døgnets tider, og danskene er flinke til å beholde og vise frem særpreget med byen.

Aarhus og Aalborg er to andre storbyer i Danmark som nordmenn elsker å besøke. Aarhus er med sine 300 000 innbyggere den nest største byen i Danmark, ofte kalt ”verdens minste storby”, og er en sjarmerende by med skandinavisk atmosfære og europeisk stil. Aalborg er kjent for sin kompakte bykjerne og yrende folkelig, med masse aktiviteter, shopping, spisesteder og kulturtilbud. Og ønsker man et lite avbrekk fra bylarmen, kan man besøke en av byens mange parker og friområder.

Bomuligheter i Danmark

Hvordan man ønsker å bo avhenger av hvilken type ferie eller lengden på oppholdet, og for en storbyweekend er det naturlig å bo på et hotell eller leie en leilighet sentralt. København og de andre storbyene i Danmark har et rikelig utvalg at hoteller som passer til alle formål og prisklasser.

Det er også svært populært å leie feriehus i Danmark, spesielt for familier eller grupper som skal være ei uke eller mer på ferie. Ved å leie et feriehus, kan man legge opp ferien akkurat slik som man selv ønsker. Husene har rikelig med plass og tilbyr alle fasiliteter som man måtte trenge, og vel så det. Feriehus gir en stor fleksibilitet i ferien, man er ikke avhengig av å rekke hotellfrokosten, man trenger ikke å presse seg sammen på små rom og man kan nyte sol og varme i en privat hage, helt i fred fra andre mennesker.

Reiser man med DFDS eller Fjordline til Danmark, kan man ta med egen bil med den bagasjen man trenger for oppholdet, og har da mulighet til å kjøre rundt under ferien. Det er ikke store avstander mellom de store attraksjonene, og man kan kjøre rundt til forskjellige steder på daglig basis. Nordmenn lokkes ofte til Danmark på grunn av de uimotståelige strendene, og mange av feriehusene har umiddelbar nærhet til stranden. Leier man for eksempel feriehus i Øst-Jylland, finner man noen av de mest barnevennlige strendene i Nord-Europa.

Danmark har noe å by på for de fleste. Det tar ikke mange timene å reise til Danmark, og velger man sjøveien har man også muligheten til å ta med seg egen bil og pakke med seg det man trenger for en lengre ferie. Danmark er også inngangsporten til resten av Europa, og det tar ikke mange timene å kjøre ned til andre storbyer og ferieparadis.

Danskebåten Oslo-København

Oslo-København


 • Opplev fantastiske København
 • Cruise til København hele året
 • Nye og moderne skip
Tilbud!

Pris fra 216,- per person


Bestill her!
Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


 • Den raskeste veien med til Danmark.
 • Cruise til LEGOLAND
 • Spar 20% når du bestiller overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!