Fjord Line

fjordline_kort_logoFjord Line ble stiftet i 1993, og driver passasjer- og frakttrafikk med skip i Nordsjøen med ruter fra Norge til Danmark og Sverige. Rederiet opererer fire moderne skip på fire linjer. Passasjerfergene MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord seiler mellom Bergen, Stavanger, Hirtshals og Langesund, og Fjord Line Express går mellom Kristiansand og Hirtshals i sommerhalvåret. I tillegg seiler MS Oslofjord ruten mellom Sandefjord og Strömstad med daglige avganger året rundt.

MS Stavangerfjord og MS Bergenfjord er to nye miljøvennlige cruiseferger som hhv ble satt i drift i 2013 og 2014. Dette er de første og største cruisefergene i verden som seiler med motorer som utelukkende drives med flytende naturgass (LNG). Med LNG-drift blir utslippene fra fartøyene dramatisk redusert (92% reduksjon av nitrogenoksider, 100% reduksjon i svovelutslipp og 98% reduksjon av partikler)

Ruter

Reis Bergen – Stavanger – Hirtshals
Ruten mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals opereres av MS Stavangerfjord og MS Bergenfjord, med daglige avganger begge veier. Strekningen Bergen – Stavanger tar 6,5 timer, mens strekningen Stavanger – Hirtshals tar 11,5 timer.

Resturant om bord på Fjordline: Stavangerfjord Grieg Gourmet

Resturant om bord på Fjordline: Stavangerfjord Grieg Gourmet

Om bord finner man alle fasiliteter som man trenger for en behagelig og innholdsrik overfart. Fjord Line har i samarbeid med Norsk Sjømatsenter og Gastronomisk Institutt utviklet et matkonsept som gir passasjerene fremragende og varierte matopplevelser om bord. Artistene om bord vil sørge for å holde dere underholdt, både små og store, og taxfree-butikken har et rikelig utvalg i varer. I tillegg tilbyr Fjord Line et eget hundehotell hvor man kan plassere sin hund under overfarten. Hotellet er plassert på dekk 10, og vil ikke være utsatt for støy.

MS Stavangerfjord og MS Bergenfjord har et rikelig utvalg med lugarer. De fineste lugarene finner man på dekk 9, og er suiter med havutsikt. Lugarene er på 24 kvadratmeter og er utstyrt med dobbelseng og en sovesofa, og har plass til 4 personer. Skipene har 8 andre lugaralternativer, hvor en 2-sengs lugar uten vindu er den minste lugaren. Det rimeligste alternativet om bord er Air Seats (liggestoler), som befinner seg på dekk 10.

På begge skipene kan barna leke og kose seg i trygge omgivelser, mens de voksne slapper av. Om bord finner man store fine ballrom med klatrevegg, og det arrangeres mange aktiviteter som de yngste kan delta på. I tillegg har skipene egen spillehall hvor man både kan spille selv eller sammen med andre.

Reis fra Kristiansand til Hirtshals

FjordLineExpress

FjordLineExpress

Ruten fra Kristiansand til Hirtshals opereres av Fjord Line Express, med inntil 3 daglige avganger og en overfart som bare tar 2 timer og 15 minutter!

Om bord finner du både en taxfree-butikk som er åpen under hele overfarten, og en Buffet Express som tilbyr en All Inclusive frokost, lunch eller middagsbuffet, hvor mineralvann, øl, vin og kaffe er inkludert i prisen. I tillegg til dette er det også en kafé på dekk 3 med litt enklere utvalg.

Fjord Line tilbyr 4 ulike valg for sitteplass om bord på Fjord Line Express. Basic sete er et økonomisete tilsvarende en flystol/buss-sete, inkludert i billettprisen. Comfort sete er er komfortseter som er plassert mot hverandre på fire til åtte seter med bord i midten. Comfort + Buffet inkluderer buffeten om bord, og i Fjord Cat Lounge er seter plassert i en egen lounge på øverste dekk. Her er servering av lett bespisning og mineralvann inkludert, samt fri tilgang til aviser og gratis kaffe under hele overfarten.

Reis fra Langesund til Hirtshals

Ruten fra Langesund til Hirtshals seiles av MS Stavangerfjord og MS Bergenfjord, med daglige avganger begge veier. Strekningen Langesund-Hirtshals tar 4,5 timer.
For mer informasjon om fasiliteter om bord på skipene, se avsnitt for ruten mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals.

Reis fra Sandefjord til Strömstad

Ruten fra Sandefjord til Strömstad opereres av MS Oslofjord, med to daglige avganger begge veier. Overfarten tar 2,5 timer.

Om bord finner du en 1200 kvadratmeter taxfree-butikk med et rikt utvalg av varer. I tillegg har skipet en stor matvarebutikk med kjøttvarer og andre delikatesser.

I buffetrestauranten Commander Buffet tilbys det frokost-, lunsj- og middagsbuffet til rimelige priser. Her kan du forsyne deg av et variert utvalg av god mat, samtidig som du nyter den imponerende sjøutsikten. I Oasis Garden Café og Bungalow Buffet finner du enklere retter om du foretrekker dette.
Skipet har et eget lekerom for barna, og i skoleferiene arrangeres det alltid noe ekstra for de minste.

Konferanser og grupper

Fjord Line tilbyr en rekker løsninger for konferanser og gruppeaktiviteter, både om bord og ved ankomst Danmark. Skipene har tilpassede lokaler både for selskap og møtevirksomhet, slik at bedriften eller gruppen kan kombinere faglig utbytte med sosiale fornøyelser.
De har også et rikt utvalg av aktiviteter i Danmark, eksempelvis rappelering, Rib-turer, kokkekurs, glassblåsing og mountain biking.

Fjord Club-medlemflap

Fjord Line har en egen Fjord Club hvor du både kan opptjene bonuspoeng på dine reiser, samt motta eksklusive medlemstilbud og invitasjoner på det du har interesse av. I tillegg mottar du rabatter i taxfree-butikken, på måltider og reiser, avhengig av ditt medlemsnivå.