Stena Line legger ned danskebåten etter 40 år

Coronaepidemien slår hardt ned i cruiseskipsbransjen og ellers i reiselivet. Nå legger Stena Line ned linjen mellom Oslo og Frederikshavn etter over 40 års drift over 30 personer mister jobben på dagen.

Tiltaket skjer som en direkte effekt av hvordan coronaviruset har påvirket passasjervirksomheten, skriver Stena Line i sin pressemelding.

– Vi har beregnet at vi kommer til å miste hele høysesongen i år, og vi har rett og slett ikke råd til å vente og håpe på neste sommer. Det er med tungt hjerte som vi nå har tatt beslutningen om å legge ned linjen, sier administrerende direktør Niclas Mårtensson i Stena Line.Selskapet stanset trafikken forrige lørdag, og skipet Stena Saga har ligget til kai i Göteborg siden.

Nedleggelsen av linjen medfører at om lag 30 ansatte på Stena Lines norske kontorer i Oslo nå vil bli varslet om oppsigelse

– Det er en vanskelig tid for Stena Line, og det tvinger oss til å fatte vanskelige beslutninger, sier Mårtensson.

Stena Line forventer ingen høysesong i 2020, skriver Sysla. I følge Stena Lines pressmelding kommer de fleste passasjerene på båten fra Norge.

– Bortimot ingen hadde forventet for en uke siden at vi trengte å ta så store grep. Vi hadde dessverre ikke tid til å vente til 2021 og vi så oss nødt til å legge ned linjen helt, sier Mårtensson til Sysla.

Linjen mellom Oslo og Frederikshavn ble opprettet i 1979.

Tidligere denne uken sa rederiet opp 950 ansatte, alle svenske. Deriblant de ansatte ombord Stena Saga, som seilte ruten mellom Oslo og Fredrikshavn.

Stor fanskare

Danskebåten er en populær rute, og har blant annet fått sitt eget TV-program på TVNorge som har fått to sesonger.

– Stena Saga er en enorm favoritt blant passasjerene. Blant annet har en facebookgruppe “Stena Sagas venner” over 12 tusen medlemmer, sier Mårtensson.