10 gode ferietips for en vellykket Danmarkstur!

DanmarksturTa en nærmere titt på noen av disse ferietips for en vellykket tur til Danmark som vi her på Danskebaten.org har satt sammen til deg, og dere er garantert å få en ferietur dere sent vil glemme! Sjekk ut de mange forskjellige pakkene som Stena Line og DFDS har å tilby i sommer.

1. Bilpakke fra Stena Line – den korteste veien til Europa

Hvis du på første etappe av ferieturen din benytter deg av Stena Line sin bilpakke, er du garantert en god start på ferien enten du har planer om å legge ferieturen til Danmark, eller ønsker å fortsette nedover Europa. Et godt tips er å kombinere bilpakken med leie av et sommerhus i Danmark. I tillegg får du nå 50% avslag på returreisen!

Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


 • Den raskeste veien med til Danmark.
 • Cruise til LEGOLAND
 • Spar 20% når du bestiller overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!
Danskebåten Oslo-København

Oslo-København


 • Opplev fantastiske København
 • Cruise til København hele året
 • Nye og moderne skip
Tilbud!

Pris fra 216,- per person


Bestill her!

2. Legoland – Billund Resort

Reiser dere til Danmark er et besøk innom Legoland et must. Tidligere bestod opplevelsen utelukkende av parken selv, men er nå utvidet til å romme et komplett feriesenter. Området består nå i sin helhet av mange forskjellige aktiviteter og flotte feriehus som kan leies på ett og samme sted. Lalandia, som er Skandinavias største vannland, er i seg selv en stor opplevelse for hele familien. Hva med å bo på Hotell Legoland, som ligger midt i parken, der dere har kort vei til Givskud Zoo som også er vel verdt et besøk.

3. Stena Line Legoland Cruise

DFDS sin Leogoland cruise-pakke er en billig og fin måte å komme seg til Legoland på. Familiepakken består av 2 overnattinger for 2 voksne med 2 barn, inngangsbilletter for hele familien for én dag i Legoland, samt tur/retur med Danskebåten med en bil.

4. DFDS byferie for 2 personer

Liker du best småbyer eller storbyer? I Danmark kan du oppleve begge deler fra sjarmerende trange gågater og nisjebutikker, til store shoppingsentre og et yrende café- og restaurantliv. DFDS tilbyr de reisende meget gunstige båt- og hotellpakker. Pakken inkluderer båtreisen tur/retur, i overnatting på hotell får dere selvsagt inkludert frokost og best av alt, dere kan ta med bilen deres og kjøre direkte til hotellet!

5. Opplev Skagen

Skagen er virkelig noe for seg selv med sitt spektakulære lys og stemningsfulle steder som har inspirert mange malere og andre typer kunstnere opp gjennom tidene. Her kan du vandre helt ut på spissen av Ormen som stranden kaller, der Kattegat møter Norskehavet. Denne gamle, lille fiskerbyen har klart å beholde sin idyll og sjarm mot tidenes tann og økende tilstrømning av turismen. Hvis du kommer til Skagen på sommerstid, vil du oppleve et yrende folkeliv nede i havnen, der det serveres nydelig fersk sjømat fra en rekke uterestauranter og butikker i alle former. Skagen er som nevnt virkelig noe for seg selv og som er verdt å ta en nærmere titt på.

6. Tur til Hirtshals og Fredrikshavn– utnytt dagen maksimalt!

Tar dere en tur til Danmark og starter i Oslo med Danskebåten som seiler til Fredrikshavn, er det kort vei til Hirtshals og her kan dere velge mellom mange fine alternativer. Ta dere god tid til å få med dere mange fine opplevelser. Ta for eksempel en shoppingtur rundt i gatene i Hirtshals by med et fenomenalt vareutvalg til meget gode priser!

Nord-Europas største akvarium – Nordsøen Oceanarium

Her kan du rusle rundt helt på egenhånd, eller delta på ekspedisjoner både til vanns og til bunns i selveste Nordsjøen. Er du typen som liker å lære nytt om naturen, er dette absolutt noe for deg.

Dra ned på en av de flotte strendene med kritthvit sand! Det finnes mange lekre sandstrender kort vei fra Hirtshals by, der du kan nyte en god dansk frokost og bare la dagen rolig døse forbi…

Et annet populært reisemål er Fårup Sommerland, som er en fornøyelsespark med badeland og mange andre flotte attraksjoner. Hvis du ikke har høydeskrekk eller er redd for fart, kan du virkelig ha det moro i Fårup Sommerland!

Hjørring er en liten by som ligger kun en snaue 15 minutters kjøretur unna Hirtshals. Her finnes det også mange hyggelige gågater med flere morsomme butikker som er vel verdt et besøk.

Hvis du vil oppleve en litt større by, bør du ta turen til populære Aalborg, som er den nærmeste storbyen. Fra Fårup tar bilturen kun en snaue 40 minutter. Allborg er spekket med gode spisesteder og mange spennende shopping-muligheter. En tur innom Aalborg Zoo er absolutt verdt å anbefale.

Den lille byen Lønstrup som ligger plassert i et utrolig vakkert, kupert område helt ute på spissen av Vesterhavet, byr på besøk hos det kjente Lønstrup Glassblåseri, i tillegg til en masse spennende små butikker.

7. Danmarkspakke for barna – gøyal ferie for hele familien

Barnas Båt er en pakketur fra Stena Line for hele familien som består av overnattinger og opplevelser som er spesielt tilpasset barnefamiliene. Pakken kan kjøpes som 2-5 sammenhengende dager hvor dere bor godt, får oppleve Jylland og dessuten får inngangsbilletter til 10 av de mest popluære populære attraksjonene i Danmark som for eksempel Legoland, Fårup Sommerland, Djurs Sommerland og Givskud Zoo.

8. Opplev feriesenter i Danmark – uforglemmelige dager for hele familien

Når barna blir aktivert med noe spennende og gøyalt, har dere foreldre bedre tid til å slappe av og nyte ferien deres til fulle. DFDS samarbeider med og anbefaler en rekke gode feriesentre som har badeanlegg og som ligger kort vei fra en rekke strender og golfanlegg, for de som liker det.

9. Sykkelferie i Danmark – ingen motbakker!

Danmark er kjent for sitt velutbygde og sykkelvennlige veinett der man finner sykkelstier omtrent over alt, enten der er i byene eller ute på landet. I tillegg er det meget kort vei mellom landsbyene og storbyene, så dere trenger ikke å sykle så lange etapper, men får heller anledningen til å nyte den spektakulære utsikten på turen deres. Virkelig noe å anbefale deg som føler at du trenger litt ekstra trim, men ikke liker å jogge!

10. Forlenget golfsesong!

Stena Line har i samarbeid med en rekke golfbaner på Nord-jylland inngått avtaler om gode greefee-rabatter på en rekke golfbaner rundt Aalborg by. Byen er som sådan også perfekt som en base for et par dager med golf på flere forskjellige baner. Blant de ulike golfklubbene som finnes, kan vi nevne for eksempel Hvalpsund Golf Club som er en av Danmarks mest besøkte. Nyt nydelig panoramautsikt til nesten alle 18 hull.

Benytt deg av noen av disse reisetipsene fra oss her på danskebaten.org og dere er garantert en kjempehyggelig ferietur til Danmark i sommer med DFDS of Stena Line!

God tur!

Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


 • Den raskeste veien med til Danmark.
 • Cruise til LEGOLAND
 • Spar 20% når du bestiller overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!
Danskebåten Oslo-København

Oslo-København


 • Opplev fantastiske København
 • Cruise til København hele året
 • Nye og moderne skip
Tilbud!

Pris fra 216,- per person


Bestill her!