Fordeler med kredittkort på reisen

For deg som skal ut å reise med Danskebåten eller med andre typer transportmiddel for den slags skyld, enten med familien eller venner eller helt alene, er det lurt å ha med seg et kredittkort. Allerede fra det tidspunktet du bestiller reisen til du kommer hjem igjen vil du tjene på kredittkortet sine mange fordeler. Gratis reise- og avbestillingsforsikring (når mer enn 50 % av transportutgiftene er betalt med kredittkortet), oppspart bonus/penger tilbake (cash back), rabatter på de fleste hoteller, flyreiser, bilutleie, restauranter, klær, sko og drivstoff, samt tilgang til ekstra penger er bare noen av de mange fordelene som danner grunnlaget for å skaffe seg ett eller flere kredittkort før reisen/ferien din starter. Totalt sett kan du spare opp til flere tusen kroner for hver reise!

Sikkerhet

En annen ting er at det er mye sikrere å bruke et kredittkort enn et alminnelig bankkort (debetkort) og kredittkortene har langt fra så mange gebyrer som vanlige bankkort har. I tilfeller der uventede situasjoner oppstår som for eksempel at flyselskapet du skal reise med går konkurs eller at du blir utsatt for svindel eller tyveri i løpet av reisen din, ja, da betaler kredittkortselskapet ditt deg alle de tapte pengene tilbake!

Reise- og avbestilling inkludert

Reiseforsikring sommerferie picMange kredittkortselskaper tilbyr gratis reise- og avbestillingsforsikring og dette tilbys vanligvis hvis du betaler 50% eller mer av transportutgiftene dine med et kredittkort. For eksempel tilbyr kredittkortene, re:member, MasterCard og Visakort, Santander, Visa Gold og Bank Norwegian Visa dette. Kredittkort er enkelt å bruke da det kan benyttes både ved kjøp av varer på nettet, i alle bankterminaler samt minibanker. Vanligvis er det dyrt å kjøpe en reiseforsikring av et forsikringsselskap, spesielt hvis du trenger forsikring for hele familien. Bruker du et kredittkort derimot, vil du unngå store økonomiske overraskelser.

Få rabatt på reisebestilling og under selve reisen

Mange av kredittkortene som tilbys på nettet i dag gir alt fra 1-50% rabatt på varekjøp og tjenester som du benytter deg av i løpet av en reise, dette får du enten som direkte rabatt, som bonus som du kan benytte på for eksempel flybilletter eller hvis du trenger en ny TV, eller som Cashback som betyr at du får igjen penger tilsvarende den aktuelle rabatten. Disse ordningene er hos noen kortselskap ekstra gode å ha når du skal bestille flybilletter, hotell eller lignende. Remember Mastercard gir rabatter på mange restauranter rundt om i verden i tillegg til brede rabatter innenfor reise og ferie, som f. eks. Hotell og fly, leiebil og shopping. Kredittkortet 365Privat gir for eksempel 3,65% cash-back på varekjøp i en rekke butikker som sko- og klesbutikker og på diverse bensinstasjoner. Kredittkort gir også fordeler som 10 % rabatt på utvalgte hotell- og bilutleiekjeder. Ikano Visa gir deg for eksempel en 4% rabatt på alt du handler i utlandet som månedsrabatt i juli måned i år.

Gratis forsikringer ved bruk av reisekort

Hvis du selv betaler minimum 50 % av transportkostnadene i forbindelse med reisen din, finnes det en rekke kredittkortselskaper som tilbyr gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kredittkortet. Disse kan være fullt på høyde med reiseforsikringer som du kan kjøpe for flere tusen kroner av ditt forsikringsselskap. Kredittkortene Bank Norwegian Visa og remember tilbyr for eksempel dette.

Tilgang til rentefri ekstrakapital

big pile of the moneyFør eller i løpet av reisen din er det mulig at du får behov for penger i form av kreditt fra kredittkortet ditt. Det som for mange forbrukere kan være positivt i en slik sammenheng er at disse pengene er rentefrie de første dagene etter at du har benyttet deg av denne muligheten. Det er selvsagt viktig å merke seg at dette ikke gjelder ved kontantuttak, men når du betaler varer p å nettet eller via en kortterminal. De kredittkortselskapene som tilbyr flest rentefrie dager er remember Visa og remember MasterCard med imponerende 52 dager, mens Ikano Visa tilbyr opptil 50 dager rentefritt.

Gebyrfri varehandel med de beste reisekortene

Langt i fra alle kredittkortselskapene tilbyr gebyrfri handel med kortet, men de beste reisekortene er gebyrfrie å handle med både hjemme i Norge og mange steder i utlandet. Noen av kredittkortene som dette gjelder for er Remember MasterCard, 365Privat MasterCard, Santander Red Visa og Gebyrfri Visa. Alle disse kredittkortene er dessuten gebyrfrie når det gjelder etablerings-og årsgebyr.