Købenbåten – best og billigst!

Lugar crown scandinaviaHar du planer om å reise med en av utenlandsfergene i sommer til Danmark, men er ikke helt sikker på hvilken båt du skal velge? Eller kanskje du bare lurer på hvordan de billigste lugarene egentlig er – eller kanskje hvordan det ville være å bare sprade rundt i de aller peneste lugarene som finnes ombord?

I dag tar vi her på Danskebaten.org en nærmere titt på DFDS’ bilferge til København, selveste Crown of Scandinavia.

Crown skipCrown of Scandinavia

Selskapet DFDS eier to bilferger som seiler på strekningen Oslo-København, Disse er Crown of Scandinavia, som siden 1994 har seilt i de Skandinaviske farvann. Det andre skipet er Pearl of Scandinavia. Dette skipet som ble bygget i 1989 har seilt Oslo-København-ruten tilbake siden begynnelsen av 2001. Dette skipet fikk seg også en oppussing i 2005.

Danskebåten Oslo-København

Oslo-København


 • Opplev fantastiske København
 • Cruise til København hele året
 • Nye og moderne skip
Tilbud!

Pris fra 216,- per person


Bestill her!

Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


 • Den raskeste veien med til Danmark.
 • Cruise til LEGOLAND
 • Spar 20% når du bestiller overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!

Rederlugarene som kalles Owners suites, er de flotteste lugarene og som befinner seg helt forrest i skipet, gjennomgikk blant andre en ansiktsløtning sist januar. Vi her på Danskebaten.org har tatt en sjekk på de peneste og de rimeligste lugarene ombord.

Luksus ombord

Johnny Nordentoft, som er Business Leader Service ombord på  Crown of Scandinavia  uttalte at Crown er Danmarks nest største hotell, og Pearl er Danmarks største hotell.

Totalt finnes det 637 kabiner ombord i Crown, hvorav fire rederlugarer (owners suite), 22 balcony suiter, 8 Commodore de luxe-lugarer og 34 vanlige commodore-lugarer. Dette er lugarene som kommer med det lille ekstra. Rederlugarene har seperat soverom med dobbeltseng, og her finnes det også muligheter for å installere en ekstraseng.

– For det meste er det forretningsfolk som overnatter her, eller folk som av en eller annen grunn har litt ekstra cash i lommeboken og som vil ha det litt ekstra komfortabelt. Det kommer også Iblant en gjeng med ungdommer som vil flotte seg litt ekstra her, dette er de typiske typene som kommer til rederlugarene, kan han fortelle.

Prisene på minicruise i Owners suite starter på rundt kr 5.375,- for to personer, og dette er inklusivt frokost, inngangsbillett til Tivoli og shuttlebuss tur-retur Kongens Nytorv. Hvis du vil ta med deg bilen, starter prisen på transportreise i Owners Suite på 3.400 kroner og dette er altså for to pers.

– Mange av de reisende liker å sitte her om kvelden og prate og slappe av, sier Nordentoft.

Balkonglugarene gir en god mulighet til å sitte og nyte sjølufta i fred og ro. Her finnes det dobbeltseng og en ekstraseng på alle lugarene i tillegg til gratis minibar som refylles på returseilasen – og skulle det bli tomt underveis, kan du alltids hente det du har lyst på i fellessalongen!

Et minicruise i Commodore Balcony-lugarene for to voksne sammen med ett barn koster fra kroner 5.125, og dette inkluderer frokost, inngangsbillett til Tivoli og shuttlebuss til Kongens Nytorv. Har man planlagt en biltur og bruker båten som transportmiddel, koster dette fra 3.100 kroner hver vei for bilen og to voksne og ett barn sammen i en lugar med balkong.

De rimeligste alternativene

Den lugaren som de fleste foretrekker å leie, er 2-sengs innvendig kabin, kan Johnny Nordentoft fortelle – og den kan man også få som en utgave med fire sengeplasser.

Nordentoft legger til at det nå også er laget noen med connecting doors, noe som ble gjort da skipet var i dokk i januar.

Disse lugarene er utstyrt med dører som kobler sammen to lugarer – noe som kan være en god løsning for eksempel for en familie som reiser med flere barn. 4-sengs innvendig lugar er forøvrig det rimeligste alternativet for en familie på fire. De aller billigste lugarene finner man lokalisert på de laveste dekkene – her betaler man litt mer for en 4-sengs kabin på dekk 5 enn på andre dekket på skipet.

Bilpakke som inkluderer bil med fire passasjerer, to voksne og to barn, koster fra kroner 625 per pers tur-retur, dvs. 2.500 kroner totalt tur-retur. Dette er den absolutt billigste prisen man kan få og dette tilbudet er gjeldende i høysesongen (25. juni til 15. august) søndag til torsdag. På Øvrige ukedager blir prisen noe dyrere, avhengig av hvor stor etterspørselen og tilgjengeligheten av de rimeligste lugarene er.

Hvis du kun har planer om å reise på cruise, med 7 timer i København og returen med det samme skipet, koster dette fra 1.612 kroner for hele familien når to voksne og to barn reiser sammen, og med overnatting i billigste 4-sengs lugar. To voksne på cruise betaler fra 1.196 kroner tur-retur, i det billigste lugaralternativet ombord.

God tur!

Danskebåten Oslo-København

Oslo-København


 • Opplev fantastiske København
 • Cruise til København hele året
 • Nye og moderne skip
Tilbud!

Pris fra 216,- per person


Bestill her!

Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


 • Den raskeste veien med til Danmark.
 • Cruise til LEGOLAND
 • Spar 20% når du bestiller overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!