La Skagen forføre deg

Skagen frontSkagen i nord-Jylland i Danmark byr på det vakreste lyset du kan tenke deg. Det skal være usagt om det er det spesielle lyset eller nærheten til storhavet som gjør Skagen så spesiell. Denne lille byen som en gang var en liten fiskerlandsby, er nå blitt til en sjarmerende, turistfylt energisk småby som får de besøkende til å komme tilbake til Skagen, om og om igjen. Ta Danskebåten til nord-Jylland og opplev Skagen selv!

Danskebåten Oslo-København

Oslo-København


 • Opplev fantastiske København
 • Cruise til København hele året
 • Nye og moderne skip
Tilbud!

Pris fra 216,- per person


Bestill her!

Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


 • Den raskeste veien med til Danmark.
 • Cruise til LEGOLAND
 • Spar 20% når du bestiller overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!

Lyset i Skagen

Rundt forrige århundreskifte var det en liten gruppe malere som slo seg til ro i Skagen, nettopp fordi de var så fascinert av det spesielle himmellyset og inspirasjonen av kombinasjonen sol, sjø og landsby. Disse fikk navnet«Skagenmalerne», og satte stedet på kartet både innen- og utenlands. I senere tid er lyset her målt vitenskapelig og funnet til å være spesielt intens, så malerne visste nok hva de var på jakt etter.

Nærheten til storhavet

Alle klittene i Skagen og den lune havnen gir god beskyttelse mot vind og vær, og om sommeren er nettopp denne havnen veldig populær for både småbåter og store havseilere. Dette gir spenning i å se hvilke båter som ligger til kai. Og her kan du finne alt fra enkle og billige båter til kostbare, havgående skip.

Ta deg en spasertur til strendene og du vil garantert få deg en spesiell opplevelse som du sent kommer til å glemme. Skagen byr på lange, nydelige sandstrender med massevis høye klitter som gir utmerkede forhold for både soling og bading. Danskene er flinke til å finne le hvor det er lunt og godt, og klittene gir dere mulighet til å være helt alene på stranden.

Butikker med stort utvalg

Skagen bærer tydelig preg av at byen er et aktivt handelssted. Hos «Den blå appelsin» finner du mange spennende ting å velge mellom. Hos butikkene «Form og Farge» og «Huset Holst» kan du nyte massevis av dansk design av skikkelig god kvalitet. Det kjente «Vodskov bolighus» har en butikk i Skagen hvor de selger flotte møbler, tepper og danske designartikler. Ikke langt fra havnen ligger alle nødvendige butikker for de som kommer sjøveien, enten det gjelder utstyr til båten eller noe å spise og drikke.

I den flotte butikken «Pier I» tilbys kjente merkeklær for både damer og herrer. Denne butikken er vegg i vegg med «Pakhuset» ved havna som er en veldig populær restaurant, bestill bord i god tid! Her finner du også Skagen Fiskerestaurant for den som vil nyte havet på kulinarisk sett.

Hvis det er første gangen du kommer til Skagen, er det et must å stikke innom slakterbutikken «Slagter Munch» hvor du finner antagelig verdens lekreste kjøttdisk med den aller beste matkvaliteten!

Spis deg god og mett

Skagen byr selvsagt på et stort utvalg gode spisesteder. Når du spaserer langs havnen finnes det et stort utvalg med uteserverte spisesteder som du kan velge og vrake i, men også Color Hotel Skagen har en utmerket restaurant. På Brøndums Hotel venter hvite damaskduker, sølvlysestaker og nydelig mat. Her ligger de små stuene på rekke og rad. De danske «tjenerne» (kelnerne) her kan jobben sin! Restaurant Kokkenes er av mange ansett som Skagens beste restaurant, og er er vel verdt et besøk. Her serveres det herlig gourmetmat.

Besøk Grenen

En annen ting som er et must for deg som besøker Skagen, er selvsagt en tur til «Grenen» hvor Kattegat og Skagerrak møtes. Her dannes det et landskap i stadig forandring. Når du befinner deg hel ytterst på Grenen kan du faktisk stå med et bein i hvert hav og se på havstrømmene som møtes og danner understrømmer. Etter at du har vært i Skagen en gang, vil du aldri glemme det. Himmelen virker enda høyere i Skagen og lyset er strekere her enn noe annet sted – kom og la Skagen forføre deg! Nyttig informasjon om Danskebåten

Danskebåten Oslo-København

Oslo-København


 • Opplev fantastiske København
 • Cruise til København hele året
 • Nye og moderne skip
Tilbud!

Pris fra 216,- per person


Bestill her!

Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


 • Den raskeste veien med til Danmark.
 • Cruise til LEGOLAND
 • Spar 20% når du bestiller overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!