Krypdyrjakt på danskebåten

Kapteinen på MS «Bergensfjord» tok ingen sjanser og snudde umiddelbart da en åtteåring ble bitt eller stukket av et krypdyr om bord.
Hendelsen skjedde like etter avgang fra Hirtshals tirsdag.

Flere øyevitner som oppholdt seg i kafeteriaen på dekk sju mente det måtte være snakk om en skorpion. Området ble sperret av, og etter å ha sluppet av gutten og hans familie i Danmark, reiste ferja mot Norge igjen. Skadedyrbekjemper Tommy Bless i Anticimex fikk oppdraget med å sjekke i alle kriker og kroker da skipet omsider ankom Langesund. Han har sett det meste av krypdyr, og er ikke overbevist om at synderen i dette tilfellet er en skorpion.

– Når vi for eksempel kommer til noen som sier de har sett en rotte, så er den som regel halvannen meter lang hver gang. Det er ikke godt å bestemme art eller størrelse på ting når man skvetter, sier Bless.

Tirsdag ettermiddag gikk han i gang med å finkjemme kafeteriaen.

Han arbeider i mørket, med lommelykt, siden de fleste krypdyr er nattaktive. Men det plager ham ikke.

– Man kan ikke være redd for krypdyr i denne jobben. Åtteåringen fikk for øvrig en rask sjekk på dansk sykehus, og har det bra.

– Han har hele tiden vært ved godt mot, og det er ingen fare med ham. Men jeg har forståelse for at det har vært en fortumlende opplevelse, sier linjedirektør Rickard Ternblom i Fjord Line.