46.000 kontainere i året med danskebåten

Superspeed 1 transporterer like mye gods inn og ut av Kristiansand som det gjøres via kontainerterminalen.
KRISTIANSAND HAVN: – Det er nesten likevekt. 46.000 kontainere fraktes over kontainerterminalen og 46.000 i ferjeterminalen. Jeg kaller Superspeed 1 for en trafikkmaskin, sier Thomas Granfeldt, assisterende havnedirektør i Kristiansand havn. I løpet av et år er det mellom 40.000 og 45.000 vogntog som kommer til Kristiansand eller reiser fra byen med Superspeed, ifølge Granfeldt. Granfeldt har tatt frem kalkulatoren og gjør noen regnestykker for Kristiansand Avis. – Tar du alle disse vogntogene og setter etter hverandre så får du 810 kilometer med sammenhengende kø. Distansen er like lang som fra Kristiansand til Trondheim. Alle disse vogntogene fraktes med Superspeed, sier Granfeldt.

Møbler og avfall

Kontainerne som kommer til Kristiansand med Superspeed er for det meste fylt med ferdigvarer som skal ut til befolkningstette områder. Varer som ikke produseres i Norge.

– Importvarene til Kristiansand er i hovedsak møbler og blomster. Eksportvarene er fisk, papir og trevarer. En stor del av eksporten består også av avfall som skal resirkuleres til varme i Europa. Brukte tv-apparater, komfyrer og vaskemaskiner, opplyser John Juul Nielsen, fraktdirektør i Color Line.

Juul Nielsen anslår at godstrafikken står for 20 prosent av inntektene til Superspeed, mens frakt av passasjerer er 80 prosent av inntektene.

– LIKEVEKT: Etter at Superspeed ble satt i trafikk fraktes det stadig mer gods via Kristiansand Havn. Superspeed frakter like mange kontainere ut og inn av Kristiansand, som det gjøres via kontainerterminalen.

Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


  • Den raskeste veien med til Danmark.
  • Cruise til LEGOLAND
  • Spar 20% når du bestiller overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!
Danskebåten Oslo-København

Oslo-København


  • Opplev fantastiske København
  • Cruise til København hele året
  • Nye og moderne skip
Tilbud!

Pris fra 216,- per person


Bestill her!