Tok katten Sussi danskebåten til Norge?

© 2007 Robert Eliassen Email: robel@vktv.no

– PÅ LANG FERD: Helt på egen hånd reiste katten Sussi fra Skagen i Danmark til Kristiansand. Nå er han tilbake hos sin rettmessige eier, seks måneder etter at han forsvant. © 2007 Robert Eliassen

Hvordan hannkatten Sussi kom seg fra Skagen til Kristiansand alene, er fortsatt uvisst. Men historien fikk en lykkelig slutt: Nå er katten gjenforent med sin 90 år gamle eier.

– Du kan tro det ble et lykkelig gjensyn, sier Kirsten Nygaard Andersen, matmorens datter, til Fædrelandsvennen, som først omtalte saken. I mai i år forsvant Sussi fra hjemmet sitt på Skagen, hvor han bodde med sin 90 år gamle matmor. Ingen vet hvordan katten har kommet seg over Skagerak og til den idylliske sørlandsbyen Kristiansand.

– Den kan ha hoppet oppi en båt eller inn i en campingvogn, sier Arnfrid Robstad, leder av Dyrenes Beskytter i Kristiansand, til VG. Id-merket I juli ble organisasjonen kontaktet av en kvinne utenfor sørlandsbyen som hadde matet en katt hun fant i veikanten. Det viste seg at katten var merket med et dansk nummer. Etter litt egenhendig detektivarbeid fant de ut hvem katten tilhørte.

– Eieren hadde annonsert i avisen, på plakater og vært på radioen og snakket om katten. Men det hjalp ingenting siden katten var i Kristiansand. Derfor ble de veldig forbauset da jeg ringte og sa at Dyrenes Beskytter i Kristiansand hadde katten deres, sier Robstad. Hun beskriver gjenforeningen som ufattelig lykkelig.

– Det ble stille en stund, og så ble de voldsomt glad. Kirsten Nygaard Andersen forteller Fædrelandsvennen at det ikke falt familien inn at katten kunne oppholde seg i Norge.

– Ingen i vår familie har vært i Norge i sommer. At katten skulle ta seg dit, var aldri i våre tanker. Denne katten, Sussi, pleier aldri å være ute om natten, engang, sier hun til avisen. Det tok likevel flere uker før den 90 år gamle eieren ble gjenforent med to år gamle Sussi. På grunn av nye regler var det mye papirarbeid som måtte gå i orden før katten kunne ta fatt på ferden hjem forrige uke.

– De sto i striregn, tok imot katten og var jublende glade. Og katten hoppet rett opp i sengen til eieren om natten, sier Robstad, og legger til:
– Det viser hvor viktig det er å merke dyret sitt. De hadde aldri fått igjen katten sin hvis den ikke var merket. VG har vært i kontakt med eierens datter, Kirsten Nygaard Andersen, som sier at familien ikke ønsker å gi noen kommentar.

Ta danskebåten hjem til Norge eller til Danmark du og:

Danskebåten Oslo-København

Oslo-København


  • Opplev fantastiske København
  • Cruise til København hele året
  • Nye og moderne skip
Tilbud!

Pris fra 216,- per person


Bestill her!
Danskebåten Oslo-Frederikshavn

Oslo-Gøteborg-Fredrikshavn


  • Den raskeste veien med til Danmark.
  • Cruise til LEGOLAND
  • Spar 20% når du bestiller overnatting
Ekslusivt tilbud!

20% rabatt på overnatting!


Bestill her!